Βελτίωση οδικού δικτύου Πλαγιαρίου - Επανομής

Βελτίωση οδικού δικτύου Πλαγιαρίου - Επανομής

Προς Υπουργούς:

- Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

- Οικονομικών

 

Τριτοκοσμική θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την εικόνα του οδικού δικτύου που συνδέει το τοπικό διαμέρισμα του Πλαγιαρίου με την Επανομή στην ανατολική πλευρά του Νομού Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση του δρόμου είναι τραγική, καθώς είναι ιδιαίτερα  στενός, ενώ δεν υπάρχει φωταγώγηση με αποτέλεσμα οι οδηγοί να οδηγούν κυριολεκτικά στα τυφλά.

Πρόκειται για ένα οδικό δίκτυο, η κίνηση στο οποίο συνεχώς αυξάνεται, καθώς τόσο το Πλαγιάρι όσο και η Επανομή αποτελούν πλέον προάστια του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και σημειώνουν συνεχή οικιστική και πληθυσμιακή ανάπτυξη.

Επιπλέον, η Επανομή είναι παραθαλάσσια περιοχή, βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία, γεγονός που την καθιστά πολύ δημοφιλή προορισμό για τους Θεσσαλονικείς κατά την περίοδο του καλοκαιριού, λόγω καθαρότητας της θάλασσας και της μικρής χιλιομετρικής απόστασης από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, η στενότητα του δρόμου, η κακή κατάσταση του οδοστρώματος, η έλλειψη φωταγώγησης και η συνεχώς αυξανόμενη κίνηση που παρατηρείται στον εν λόγω οδικό άξονα, λειτουργούν ανασταλτικά και δυστυχώς τα τροχαία ατυχήματα συνεχώς αυξάνονται.  

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Τι μέτρα προβλέπεται να λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία για την άμεση βελτίωση των υποδομών στο οδικό δίκτυο Πλαγιαρίου-Επανομής; Γιατί δεν έχουν προχωρήσει τα αρμόδια Υπουργεία τουλάχιστον στην φωταγώγηση του οδικού δικτύου για την ασφάλεια και διευκόλυνση των οδηγών;

- Προβλέπεται να εξετάσουν τα αρμόδια Υπουργεία νέα χάραξη του οδικού δικτύου που συνδέει το Πλαγιάρι με την Επανομή, και κατά πόσο επηρεάζεται το οδικό δίκτυο από την χάραξη της Εξωτερικής Περιφερειακής Οδού;

Απαντήσεις Υπουργείων